Voelen wat goed voelt!

Keuzes maken kan heel lastig zijn. Het kan ook best wat teweeg brengen binnen je gezin en omgeving. Maar soms heb je het gevoel dat je ergens in vastloopt en dat het toch nodig is een keuze te maken voor jezelf. Als je het lastig vindt om keuzes te maken is het belangrijk om je gevoel in te schakelen en ernaar te luisteren. Echt even kiezen voor jezelf. Onderstaande oefening kan daarbij helpen.

Oefening: Voelen wat goed is op gevoel

Wat heb je nodig? Een paar dezelfde papiertjes, een pen en een paar zitplaatsen. 

Wat ga je doen?

  • Schrijf op ieder papiertje waar je over twijfelt. Je kunt vrij specifiek zijn. Bijv. “… opleiding volgen”, “Ander werk zoeken”, “Huidige werk blijven doen”, “Meer thuis bij de kinderen zijn”, “Boodschappen halen” (hihi). Maak een aantal briefjes en leg deze met de beschreven kant naar beneden. 
  • Hussel de briefjes en leg ieder briefje op een zitplaats, zonder dat je het beschreven gedeelte ziet.
  • Stamp even een paar keer op de grond, voel je lijf en ga dan op de eerste zitplek zitten. 
  • Voel wat er verandert in je lijf en hoe je je voelt in deze situatie. Schrijf dit op de onbeschreven kant van het blaadje en ga zo langs alle zitplaatsen.
  • Als je alle briefjes hebt gehad kun je nu gaan terugkijken hoe je je in elke situatie voelt. Wellicht dat dit je kan helpen met het maken van de juiste keuzes voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.