Effectief van je klachten af!

Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt. De vicieuze cirkel van klachten. Je ervaart een klacht en je voelt je daar niet zo fijn bij. Vervolgens wacht je vaak net zo lang met hulp zoeken tot de klacht weer weg is. En je raadt het al, dan komt ineens de klacht weer terug en raak je in een vicieuze cirkel. 

Als je kijkt naar de oorzaak van je klachten kun je ontdekken “waarom” je (toch steeds weer) deze klacht hebt. Bij het doorbreken/ontdekken van de oorzaak verdwijnt het patroon om in herhaling te vallen en lost de vicieuze cirkel zich op.

Blijf daarom dus niet met je klachten lopen, hier heb je alleen jezelf maar mee. Ga er actief mee aan de slag, daarna zul je jezelf alleen maar beter voelen. 

Tip! Hou eens een dagboekje bij en schrijf daarin op wanneer je last hebt van je klacht. Schrijf er ook de datum bij. Wellicht ontdek je hierin een patroon en kun je dit, al dan niet met hulp, aanpakken.

Ervaar je voor jezelf onverklaarbare klachten en/of is er op medisch gebied niks te vinden? Dan ligt de oorzaak vaak in een eerdere ervaring, trauma of stressvolle situatie. Dit eerdere moment heb je misschien bewust niet meegekregen, als zodanig ervaren of voor jezelf afgesloten. Je onderbewuste slaat alleen wel alles op wat jij meemaakt in je systeem. Als het nodig is jezelf bewust te worden van de oorzaak en dat op de juiste manier te verwerken, kun je onverklaarbare klachten ervaren op zowel mentaal, fysiek als emotioneel vlak. Door middel van bijvoorbeeld NEI-Therapie kan de oorzaak worden “opgespoord”. Vaak ligt hierin veel herkenning en een “owja dat was ook zo” moment. Na een NEI-Therapie sessie weet jij de oorzaak van je klacht en wat je hieraan kunt doen en voel jij je een stuk lichter. Klachten verminderen sterk of verdwijnen zelfs.