Het huis is vol!

Het huis is vol, iedereen is thuis nu het vakantie is en doet zijn of haar ding. Dit vraagt vaak aanpassing en meer aandacht van jou. Merk je dat je snel geïrriteerd of een beetje boos reageert? Dit kan komen doordat deze veranderingen in jou eigen ritme ervoor zorgen dat je meer prikkels binnen krijgt. Het is dan tijd om even iets voor jezelf te doen of, als daar geen tijd voor is, jezelf even te “gronden”. 

Gronden is eigenlijk een ander woord van weer even bij jezelf komen. Dit kun je doen door op blote voeten op het gras te lopen, met je voeten even op de grond te stampen/springen. Als je iets meer tijd hebt kun je ook kiezen voor een voetenbad of zelf je eigen voeten masseren. Etherische oliën kunnen ook ondersteuning bieden bij het beter gronden, zoals de HSP Grounding. Je kunt de oliën gebruiken als spray, maar je kunt ook een olie gebruiken voor in het voetenbad of voetmassage.

Zit je veel in je hoofd te malen? Dan kun je ervoor kiezen de “Rust in je hoofd” roller te gebruiken. Deze is ook heel geschikt voor kinderen die last hebben van een druk hoofd en zich moeilijk kunnen concentreren.