Lekker Ontspannen!

Je lichaam rust geven kan soms al een sport op zich zijn. In de zomerperiode hebben de meeste mensen lekker even vakantie. Hét moment voor een niets moet alles mag periode. Maar kun jij dat ook? Alles even links laten liggen, de boel de boel laten en met je voetjes omhoog even genieten van de rust. Ik begrijp het als er dan toch wat kleintjes zijn die wat aandacht van je vragen. Zij hebben ook vakantie, even rust van school/opvang en toch vragen ze thuis ook stimulerende prikkels. Die hebben ze nu eenmaal nodig. Wat ik merk is dat kinderen daarnaast het ook goed kunnen aangeven als ze graag even alleen willen spelen of zijn. Helemaal prima. Voor jou ligt hier een kans om op deze momenten ook even wat voor jezelf te gaan doen! 


Ontspannen in de natuur
Wist je dat het lekker buiten zijn in de natuur ervoor zorgt dat je goed gegrond blijft? Je laadt je eigen batterij ermee op en de zon zorgt ervoor dat je lichaam de aanmaak van vitamine D stimuleert. Daarnaast heeft de natuur een ontspannen werking, of in ieder geval op mij.

Wat doe jij na een werkdag als het lekker weer is? Kruip je ‘s avonds op de bank of ga je nog even een rondje om. Het is aan jou, maar het in beweging komen in de natuur zorgt er juist voor dat je meer energie krijgt.

Op vakantie merk je vaak al sneller dat je buiten bent en dat dat best lekker is. Neem dat gevoel mee naar huis, dan kun je het daar voortzetten.