Meer energie ervaren

Iedereen wilt wel graag een beetje meer energie. Om echt meer energie te krijgen zijn de volgende speerpunten belangrijk om naar te kijken en wat mee te doen voor jezelf.

Slapen

Van slapen ontspant je lijf zich, herstelt het zich en zorgt ervoor dat je vol goede moed een nieuwe dag begint vol energie. Om lekker te gaan slapen en door te slapen kun je een bepaald slaapritme gaan volgen voor jezelf. Je kunt hierbij denken aan een serie activiteiten die ervoor zorgen dat jij tot rust komt. Denk aan douchen of in bad gaan, boekje lezen, puzzel maken of een rondje wandelen. Net wat voor jouw werkt. Je kunt verschillende dingen uitproberen tot je voor jezelf het juiste ritme hebt gevonden.

Balans in zorgen voor de ander en jezelf

Kies iedere dag of een bepaald moment in de week voor jezelf en je de dingen die jij leuk vindt om te doen. Ja, echt even gaan blokken, want het is tijd voor jezelf. Laat het huishouden, de rol als moeder, werknemer en partner even los door gewoon iets voor jezelf te gaan doen. Weet jij eigenlijk wat je leuk vindt om te doen? Of is het alweer een tijdje terug dat je dit hebt gedaan?

Kijk eens goed naar je eigen dag en weekritme en plan ook echt een moment voor jezelf in, om bewust met jezelf bezig te zijn. Door het doen van echt iets voor jezelf krijg je meer energie en ga je meer “aan” staan. En wordt je daarmee ook een leuker en vrolijker persoon voor je omgeving.