Een veranderende cyclus na corona

Er zijn veel klachten bekend omtrent de cyclus na het ondergaan van corona of het ontvangen van een vaccinatie. Je cyclus kan onregelmatig worden, heviger of een keer overslaan. Dit kan geen kwaad voor je lichaam. Hieronder kun je lezen wat er nu eigenlijk gebeurt in je lijf.

Wat gebeurt er in je lijf?

De lever heeft in de periode van corona/vaccinatie het druk met het afbreken van de slechte cellen die te maken hebben met corona, waardoor het even geen tijd heeft om de oestrogenen af te breken in het lichaam. Deze stapelen zich als het ware op in het lichaam en kan voor klachten zorgen. 

Hoe lang kan dit ongeveer duren?

Iedereen is natuurlijk anders, maar het duurt ongeveer 3-6 maanden voordat je lichaam de “normale” cyclus weer oppakt. Je kunt je lichaam ondersteunen en je klachten verminderen door de volgende tips toe te passen:

  • Wandel iedere dag een stukje
  • Eet veel groenten en fruit
  • Probeer suikers, witte koolhydraten, alcohol, koffie en frisdranken te vermijden
  • Slaap 7-8 uur op een dag
  • Iedere dag een ontspanningsmoment

Heb je nog vragen of wil je een specifieker advies? Neem dan even contact met mij op.