Touwtjes in handen!

Neem de touwtjes over je eigen gezondheid in handen. Je bent de eigen baas over je lijf en bent zelf verantwoordelijk van hoe je met je lijf omgaat. Ja, ook als het druk is met werk, gezin en vrienden. Dan is het juist belangrijk om te gaan staan voor wie je bent en goed voor jezelf te zorgen.

Je kunt er dan aan denken tijd voor jezelf in te plannen, dit is sowieso heel belangrijk om je lijf de nodige rust te geven. Gedurende de dag even een momentje voor jezelf nemen is heel fijn. Denk aan een boek, kop thee (waarbij je op je stoel blijft zitten, haha), puzzel of iets anders dat je graag doet.

Ook blijft goede voeding de basis van je systeem en voor een groot gedeelte ook van belang van hoe je je voelt. Goede voeding zorgt ervoor dat je hormonen goed worden aangemaakt in je lichaam. Wist je dat er zelfs voedingsmiddelen zijn die ervoor zorgen dat het stressniveau in je lijf zakt? Je kunt dan denken aan het eten van noten (walnoten), havermout, groene bladgroenten, blauwe bessen en pure chocola.

Daarnaast is bewegen een must en dan niet perse tot je uitgeput bent. Iedere dag een stukje wandelen bijvoorbeeld zorgt voor een fris hoofd en geeft je een goed gevoel.