HSP Coaching

HSP, wat is dat?

HSP staat voor hoogsensitief/hooggevoelig persoon. Het een genetisch aanwezige eigenschap die ervoor zorgt dat je op diepgaande wijze prikkels verwerkt. Wist je dat dit geldt voor 15-20% van de wereldbevolking! Prikkels krijg je binnen via je zintuigen, dus alles wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft ervaar je sterk.
Een HSP’er werkt veel met zijn intuïtie en heeft meer me-time nodig om de prikkels te verwerken. Het is niet nodig om je in de hoek van je bank of in je bed te verstoppen. De prikkels die je binnenkrijgt heb je namelijk ook nodig! Ze zetten je aan tot actie en zorgen ervoor dat je goed in je vel zit. Het gaat echt om de balans tussen de prikkels ervaren en verwerken.

Wil je weten of je hoogsensitief bent? Dan kun je hieronder de checklist doen. Beantwoordt de stellingen en stuur het document naar massagepraktijk-aniek@outlook.com. Dan krijg direct te weten of je mogelijk hooggevoelig bent.
HSP-CHECKLIST

De balans even kwijt

Eerder vertelde ik al dat de balans tussen prikkels ervaren en verwerken erg belangrijk is om jezelf lekker in je vel te voelen. Als je niet in balans bent kun je een tekort aan energie ervaren, je bent moe, snel geïrriteerd en je kunt angst ervaren.
 
Je kunt de balans kwijt raken met je partner, binnen het gezin, op je werk, moeite hebben met sociale relaties en / of veel stress ervaren uit de combinaties hieruit.
 
Door middel van HSP Coaching gaan we opzoek naar hetgeen wat ervoor zorgt dat jij je balans bent kwijtgeraakt en leer je hoe je dit zoveel mogelijk kunt beperken. Een scala aan oefeningen en tips zorgen ervoor dat jij weer sterk in je schoenen gaat staan. En dat gaat je omgeving ook zien!

Wat gaan we doen?

In het eerste consult gaan we kijken waar jij tegen aanloopt en op welk vlak jij hulp kunt gebruiken. Ik geef jouw daarbij een opdrachtje en wat oefeningen mee naar huis zodat je gelijk aan de slag kunt met de adviezen.

We maken vervolgens in ieder geval nog 2 afspraken (eventueel met massage) om dieper op het onderwerp in te gaan. Deze twee afspraken zijn nodig om ervoor te zorgen dat jij ook echt weer in je kracht komt te staan. Je kunt hierbij zoveel vragen stellen als je wilt.

Waarom ik?

Als HSP vrouw en mama van 3 jonge HSP kindjes (2016, 2018, 2020) weet ik als geen ander hoe overweldigend het leven kan zijn als je iets gevoeliger bent dan een ander. Over de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan door zelf als HSP’er in de combinatie van een druk gezin, huishouden, eigen praktijk, leuke dingen doen met vrienden/familie en tijd voor jezelf te zitten. Hierbij ben ik zelf ook geregeld tegen de lamp gelopen en teruggefloten door mijn eigen lichaam. Teveel dingen tegelijk willen doen zorgde ervoor dat mijn lichaam overprikkeld raakte en ik iedere verkoudheid of griepje ook maar oppakte. Inmiddels pak ik de dingen anders aan en kan ik mijn tijd beter verdelen tussen mijn kinderen, man, werk en natuurlijk mijzelf. Ik heb de balans weer teruggevonden!

HSP Coaching

De investering in jezelf voor HSP Coaching
is €50,00 per sessie.